Glassoorten

Enkelglas


Wat is enkelglas?


Enkel glas (ook wel float glas genoemd) wordt geproduceerd volgens de floatmethode en bestaat uit één glaslaag. Aan enkel glas kunnen isolerende eigenschappen worden toegevoegd door het aanbrengen van coatings.


Kleine maten enkelglas hebben wij op voorraad in onze werkplaats. Ook hebben wij een slijp-machine, zodat we de scherpe randen er voor u af kunnen hal

Isolatieglas (HR++)


Wat is glas HR ++?


HR-glas bestaat uit 2 of 3 glasplaten met daartussen een ruimte (de spouw). Bij HR en HR+ glas zit er gewone droge lucht tussen de glasplaten. Bij HR++ en triple glas zit er een edelgas tussen de glasplaten (meestal argon). De lucht of edelgassen in de spouw zorgen voor de isolatie.


Wij verkopen momenteel veel Isolatieglas in combinatie met een kunstof kader ipv aluminium. Dit geleid minder kou aan de randen van het glas.
Dit product verkopen wij met de nieuwste coating op de markt en haalt bij een spouw 15 een isolatiewaarde van 1,0. 
Vraag hiervoor bij ons voor de mogelijkheden. De extra kosten hiervoor zijn minimaal.

Gelaagd glas

Wat is gelaagd glas?


Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten, die met elkaar zijn verbonden door een transparante en onzichtbare tussenlaag van kunststof (pvb folie van 1,2 of meerdere lagen op elkaar). ... Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen als het breekt. Die kunststof tussenlaag houdt alles bij elkaar.


Gelaagd glas is ook mogelijk i.c.m isolatieglas.

Gehard glas


Gehard glas is een enkele glasplaat welke veel langer in de oven is gefabriceerd. Dit is in verschillende diktes te verkrijgen, uiteraard geld hier hoe dikker hoe sterker het glas is.


Het resultaat van het oven proces is dat het product heel sterk is. Dit word ook gebruikt om bijvoorbeeld overheen te lopen.


Dit product gaat alleen stuk met scherpe voorwerpen zoals de breekhamer in uw auto.
Bij het breken is het resultaat een groot aantal kleine glas stukjes. Deze zijn niet heel scherp maar pas op het blijft glas.

Brandwerend glas


Brandwerend glas is glas dat bepaalde extra eigenschappen heeft. De voornaamste functie van brandwerend glas is het vertragen van een branddoorslag of -overslag. het glas mag – naast het niet vervormen of breken voor een bepaalde tijd – geen brand of rook doorlaten.

Dit is verkrijgbaar in enkel of isolatievorm. Hier zijn regels aan verbonden per gebouw verschillend en vaak in overleg met de brandweer. vraag naar de mogelijkheden.